torsdag 22 april 2010

Fläderblomssorbet



Vi är återförsäljare av Brunneby Musteris goda produkter. Den fina smaken beror på att de köper så mycket frukt och bär som möjligt från hemmaträdgårdar och lokala odlare.

På deras hemsida hittar man bl.a. följande recept som jag tänker prova:
FLÄDERBLOMSSORBET
5 dl vatten
2 dl socker
2 dl outspädd Brunneby Fläderblomssaft
½ pressad citron
citronmelissblad
Koka upp 2½ dl vatten och socker under upprörning, så att sockret löser sig och lagen blir simmig. Låt den kallna.
Blanda den kalla lagen med saft, resterande vatten och citron i en bunke. Frys in blandningen eller kör den i glassmaskin. När den är halvfrusen ska den tas ut och vispas porös med elvisp. Frys igen.
Ta fram massan efter någon timme, vispa igen.
Nu behöver den minst 5-6 timmar i frysen. Skeda upp sorbeten med kalla skedar eller använd glasskopa.
Garnera med citronmeliss och kanske färska eller frysta bär.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar